مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه :
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : دکتر مهراب یادگاری
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های مهراب یادگاری
اسانس¬های گیاهی حامل طیف وسیعی از متابولیت¬های ثانویه فرار هستند که در روابط متقابل گیاه و حشره نقش مهمی دارند، تحقیقات نشان داده که قسمت عمده اسانس گیاهان را آلکالوئید¬ها و ترپنوئید¬ها به خصوص مونوترپنوئید¬ها و سزکوئی ترپنوئید¬ها تشکیل می دهند که اثرات حشره کشی و دور کنندگی قابل توجهی دارند. به دلیل ایجاد نژاد¬های مقاوم از آفات و امراض و نیز مسائل آلاینده¬های مواد شیمیایی در انواع حشره کش¬ها امروزه از جمله روش¬های کنترل بیولوژیک آفات استفاده از اسانس و عصاره های گیاهی است. سفید بالک گلخانه با نام علمی Trialeurodes vaporariorumاز خانواده Aleyrodidaeاز آفات همه چیزخوار(پلی فاژ) است. در این تحقیق اثر اسانس و عصاره گیاهان دارویی آویشن باغی، اسطوخودوس، بومادران و رازیانه بر مراحل مختلف رشدی سفید بالک (تخم و پوره سن 2) بر روی گیاه گوجه فرنگی رقم ریو گرند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه پروبیت داده¬ها بیانگر بیشترین تأثیر ترکیبات گیاهی رازیانه و آویشن و کمترین تأثیر اسطوخودوس می باشد به طوری کهLC50 عصاره رازیانه 75/70 و آویشن 23/78 میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب در مرحله پورگی و تخم و عصاره اسطوخودوس بر روی مرحله تخم 11/89 میلی گرم بر میلی لیتر بود.